Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trestat ženy za potrat?

Michal Kretschmer ve stejnojmenném článku reagoval na postoj P. Franka Pavone, ředitele organizace Kněží pro život (Priests for Life), který napsal, že ti, kdo mají být trestáni vězením za provedení potratu, nejsou ženy, jež potrat podstoupily, ale jen ti, kdo potrat provedli.

Je nutné na toto téma diskutovat? Určitě ano. Nic to však nezmění na skutečnosti, že potrat je vražda a to vražda nájemná, která podle trestního práva civilizovaných zemí bývá sankcionována tvrdšími tresty. Nájemcem je v tomto případě žena, vrahem potratář. Pro ženu je zde pouze jedna polehčující okolnost: klima ve společnosti, které považuje vraždu nenarozeného dítěte za stejně banální, jako třeba vyříznutí kuřího oka. Přesto je vinna vraždou, resp. naváděním k vraždě. (A teď mne kamenujte, ochránci lidských práv, feministky či genderisté!)

Na tento, přiznávám, dost nekompromisní postoj, reagoval jeden můj přítel, jehož si velmi vážím, slovy: „…v zásadě máš pravdu, leč pokud nebude ve společnosti obecná shoda na tom, že potrat je kriminální čin, není možné potraty trestat. Jednoduše přirozené právo se vyvíjí spolu se svědomím lidí“.

Co se týče přirozeného práva, dovolím si zásadně nesouhlasit. Přirozené právo se nevyvíjí, poněvadž je současně zákonem Božím, jak plyne například z etiky Tomáše Akvinského. Tudíž nemůže jakýmkoliv způsobem přesahovat zákon Boží. To jen my lidé, si ve své pýše namlouváme, že se můžeme rovnat Bohu či nějak Ho přesahovat nebo dokonce se bez Něj obejít. Tolik k vývoji-nevývoji přirozeného zákona.

Ale teď k vlastnímu tématu. Samozřejmě, za současného společenského klimatu tyto ženy nelze kriminalizovat, přestože se v podstatě dopouštějí trestného činu, spočívajícího v navádění k vraždě jejich vlastního dítěte. Bohužel, v naší ateisticko – konzumistické společnosti, kde osobní sobecké zájmy jsou vysoko stavěné nad zájmy obecně lidské a tedy nad zájmy Boží, je velkým problémem potratáře a dotyčné ženy stíhat. Ve vyspělé euroamerické společností, jejíž jsme součástí, jsou tyto zájmy, bohužel, masívně podporovány hromadnými sdělovacími prostředky všeho druhu. Za touto podporou pak stojí zájmy nadnárodních korporací, stavějících svůj byznys a s ním spojené obrovské zisky na demoralizaci společnosti, která však má své kořeny právě v křesťanství a židovství a od kterých se nezodpovědně odpoutává, ba dokonce je vytrvává, ničí je. (Ó, jak přes všechny výhrady závidím muslimům, kteří si vlastních hodnot a tedy i Boha cení více než vlastního života!) Tyto zájmy jsou potom v jednotlivých zemích, tedy nejen u nás, protlačovány do legislativ prostřednictvím nejrůznějších politiků. Není náhodou, že někteří sexuologové či potratáři požívají prebend zákonodárců. A propos: Není náhodou jeden potratář významným členem jedné ze současných vládních stran a nestojí v čele nějakého velkého města? Pokud se mýlím a takový politik u nás neexistuje, odpusť, ctěný čtenáři, roztržitému staříkovi.

Vážený čtenář se mnou bude určitě souhlasit, že nacismus a komunismus byly nejzrůdnějšími režimy (nejen) dvacátého století. Přesto musím konstatovat, že v otázce potratů byl nacismus "humánnější" než komunismus, pokud se slovo humánnost dá ve vztahu k nacismu vůbec použít. V nacistickém Německu potraty byly zpočátku těžkým kriminálním deliktem a po jejich legalizaci se u německých a rasově čistých žen stejně povolovaly zřídka. Důvody byly, samozřejmě, docela pragmatické: reprodukce německého (pokud možno mužského) obyvatelstva. Tedy "výroba" tzv. kanonenfuter, tedy vojáků.

V komunisty ovládaném Sovětském Rusku byly potraty legalizovány jako první na světě už v roce 1920. Druhou zemí, v níž bylo vraždění nenarozených legalizováno,bylo demokratické Švédsko v roce 1938. V té době tam však vládli socialisté (!). Nacistické Německo k tomu přistoupilo až rok po Švédsku.

U nás jásáme, protože v roce 2010 bylo u nás zaznamenáno "pouhých" 39 273 potratů proti 123 695 potratům v roce 1990. I tak naši potratáři v roce 2010 vyvraždili jedno větší okresní město. Dál už asi není co dodat. Vlastně je.

Můžeme se modlit. To je velmi silná zbraň.

Autor: M. K. Pijáček | úterý 7.2.2012 21:00 | karma článku: 14,56 | přečteno: 1640x
  • Další články autora

M. K. Pijáček

Dnešní stávka nebyl debakl, pane Plago

Dle soudu mnoha kantorů je pan Plaga nejhorším ministrem školství všech dob. Snad dokonce horším, než byla Kateřina Valachová. Přitom tento člověk se odvažuje tvrdit, že dnešní stávka učitelů je debakl!

6.11.2019 v 13:56 | Karma: 23,49 | Přečteno: 1113x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Kdo za to může aneb Když pojem vlast se nenosí

Jsme v Česku, kde pojem vlast se nenosí. Jsme v Česku, kde národní hrdost, kterou mají jak Rusové, tak Američané, se zaměňuje za pálení trenek na Hradě a za strkání vlajky do vagíny. Kdo za to může? Prý učitelé a rodiče. Jen oni?

10.8.2018 v 14:30 | Karma: 38,93 | Přečteno: 2274x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

To by mohlo stačit, pane Miloši Zemane! Běžte se léčit!

Když jsem Vám ve druhém kole prezidentských voleb se zaťatými zuby dal hlas, nebyla totiž lepší volba, myslel jsem si, že už mne nemůžete ničím překvapit. Ani ve snu mne nenapadlo, že volím člověka zřejmě duševně chorého.

14.6.2018 v 17:08 | Karma: 41,01 | Přečteno: 5210x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Hovězí rozhodnutí bruselské

Na základě pravidel přicházejících z Bruselu jeví se dost pravděpodobným, že nelegální migranti, kteří překročí hranice EU bez náležitého veterinárního osvědčení, můžou být utraceni.

5.6.2018 v 22:47 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1031x | Diskuse| Společnost

M. K. Pijáček

Trenýrky, hymna, vagina a espézetka

Zatímco zneuctění symbolů naší vlasti, za kterou tisíce našich spoluobčanů položily život, je považováno za uměleckou invenci, nepochopenou chátrou z umlčované většiny, přelepení symbolu EU na espézetce je málem kriminalizováno.

3.6.2018 v 17:51 | Karma: 47,02 | Přečteno: 7352x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Munice, která spustila evakuaci ve Skvrňanské ulici v Plzni, byla nefunkční

21. dubna 2024  20:30,  aktualizováno  23.4 16:14

Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 284
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2368x
Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.