Stranicky potrestali nestraníka

3. 09. 2011 10:00:00
Nesmysl? Vůbec ne. K tomuto obskurnímu rozhodnutí včera večer dospěl krajský výbor TOP 09 ve Zlíně.

Středečním blogem Lidé nejsou hlupáci, pane Gazdíku jsem reagoval na bátoriádskou šaškárnu vedení TOP 09 a Starostů a také na to, co se ve straně TOP 09 děje. Samozřejmě, několik vět pana Gazdíka pro Právo by nestačilo k následnému rozhodnutí vystoupit ze strany. Spíš se jednalo o pověstnou poslední kapku. Moc se o tom nemluví, ale problémů, které znechucují mnohé členy TOP 09 je podstatně víc. Vřelo to ve mně už dlouho, takže jsem se rozhodl, že ze strany TOP 09 vystoupím, byť jsem byl nominovaným delegátem dnešního krajského sněmu TOP 09 ve Zlíně, který byl právě (v sobotu 3. 9. 2011 v 10:00 hod) za přítomnosti pánů Kalouska, Drábka, Severy,Ženíška a Gazdíka zahájen. Nebylo to lehké vůbec lehké rozhodnutí. Učinil jsem tak následující den po vyvěšení inkriminovaného článku na blogu, tedy 1. září 2011 ve 13:01 hodin prostřednictvím e-mailu všem členům regionálního výboru.

Už při psaní článku mě bylo jasné, že ve straně končím. Věděl jsem, že už nejsem členem této strany, že už nejsem místopředsedou regionálního výboru, že už nejsem předsedou krajské a členem celorepublikové expertní komise pro školství a že už nebudu v sobotu sedět jako delegát na krajském sněmu a také že už nebudu kandidovat do krajského výboru. Všechno už bylo pryč. Některé lidi, které jsem považoval a stále považuji za přátele, a kterých si vážím, jsem tím zaskočil a možná jim i způsobil nepříjemnosti. Za to se jim omlouvám.

Předseda regionálního výboru mé vystoupení ze strany akceptoval a následně formou per rollam byl za mne zvolený náhradník na dnešní sněm. Krajské vedení o tom bylo neprodleně informováno.

Včera kolem dvacáté hodiny, tedy jednatřicet hodin po mém vystoupení z TOP 09, mne krajský manažer TOP 09 ve Zlíně poslal esemesku následujícího znění:

Dobry vecer, informuji, ze dnesním hlasovanim KV Vam byl ulozen stranicky trest „zbaveni stranickych funkci“, vcetne delegata krajskeho snemu. Podrobnosti poslu mailem i pisemne. P.J.K., TOP 09 Zlinky kraj.

Za jiných okolností by mne taková zpráva vyvedla z míry. Tentokrát jsem se hurónsky rozřehtal. Tento človíček, jehož největší předností a schopností je údajně příbuzenský vztah s jedním velmi blízkým spolupracovníkem Miroslava Kalouska, jindy tak rychlý v předávání zpráv nebýval. Kdykoliv po něm některý člen regionálního výboru něco požadoval, třeba jen malinkou informaci, nastal velký problém. Jenže to byl obrázek také krajského výboru a hlavně jeho předsedy, který za chvíli bude znovu zvolený krajským předsedou a jemuž tímto gratuluji k jeho znovuzvolení.

Ale vraťme se k mému trestu. Krajský výbor ve Zlíně, ačkoliv byl informován předsedou regionálního výboru o mém vystoupení ze strany, mi odhlasoval stranický trest, Trest mi dle mého předpokladu měl být uložen asi za můj středeční blog "Lidé nejsou hlupáci, pane Gazdíku". To mi však pan krajský manažer už nesdělil. Přitom mne nikdo nekontaktoval, abych se vyjádřil, abych se obhájil, abych vysvětlil, proč jsem to vůbec napsal, pokud pomineme absurditu toho, že se jednalo o potrestání již bývalého člena. Na výsledku by to asi nic nezměnilo. Jenže v této demokratické straně mi bylo upřeno základní právo, které před soudem, a jednání KV bylo de facto soudem, mají i nejtěžší zločinci. Dokonce ani komunisti netrestají své členy bez toho, že by jim nedali prostor k obhajobě.

Rozhodnutí krajského výboru o mém stranickém trestu mi připadá navýsost obskurní (česky by se to dalo vyjádřit slovy „úchylné“ či „debilní“), když se jeho členové zabývali „pokleskem“ v daném okamžiku už bývalého člena, který navíc sám ze strany vystoupil. Uvědomili si vůbec, že zpětně uložený trest je pro mne velkým vyznamenáním?

Topce jsem hluboce věřil. Kvůli ní jsem na jaře 2009 vystoupil z KDU-ČSL. Tři týdny před založením TOP 09 jsem Miroslavu Kalouskovi nabídl své služby. Dnes toho lituji, protože deziluze je příliš velká. A lidovcům opět fandím, i když mám nějaké výhrady. Jenže já už do žádné strany nepůjdu.

NELITUJI, ŽE JSEM Z TOP 09 ODEŠEL.

Po hořkých zkušenostech, kdy jsem bláhově věřil, že se něco změní, nehodlám se již angažovat v žádné jiné straně.

Související článek v "Duše a hvězdy"


Autor: M. K. Pijáček | sobota 3.9.2011 10:00 | karma článku: 24.71 | přečteno: 1603x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2021 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 290 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 284 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2236

Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...