Velký vinš babydědkovi Lu

31. 05. 2011 21:46:00
Spisovatel, novinář, chovatel koní a především zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess otvírá již 44. český babybox. Není to nádherný dárek dětem k jejich mezinárodnímu dni?
Historické okénko pro nalezence v nemocnici svatého Ducha v Římě (Sassia).
Historické okénko pro nalezence v nemocnici svatého Ducha v Římě (Sassia).

Snad mi babydědek Lu odpustí, že bez jeho souhlasu píši tento blog a navíc si dovoluji citovat z jeho mailu, v němž si trošičku zabilancoval, nejen o babyboxech. Takže cituji:

Ve středu 1. června ve 12 hodin otvíráme 44. český babybox v Sanatoriu MUDr. Jaroslava Bílka v Trutnově!

To by mohlo stačit ... nebo mám pokračovat? Dobrá tedy. Je to v den šestého výročí otevření prvního babyboxu v GynCentru v Hloubětíně v Praze 9. Za šest let své existence pomohl pradědeček babybox 17 dětem. Všechny dohromady pojaly do svých vyhřívaných útrob dětí 46. Je to dost nebo málo? Samotného zakladatele to číslo poněkud straší, nečekal je. Myslel si, že za pět let budou zřízeny tři babyboxy a odloženy dvě děti.

V pondělí 30. května se v mém chovu narodilo 137. hříbě – klisnička Shap Ace. Je to dost nebo málo? 19. května jsem vydal 53. číslo novodobého Divokého vína www.divokevino.cz , spolu s těmi tištěnými historickými je to 110. číslo.

Odpusťte staříkovi, že trochu sčítal. Snad ještě nepodtrhával.

Co k tomu dodat? Asi nic, neboť za babydědka mluví ti malinkatí, mnohdy nechtění a přece do života žhaví tvorečkové. Je s podivem, že se u nás o takovém člověku dost nemluví ani nepíše. Poslední publicity se mu, pokud vím, dostalo, když se letos v březnu neonatologové v Plzni postavili proti zřízení babyboxu na jejich odděleních.

Šestačtyřicet zachráněných životů není asi dost ani pro pana prezidenta, když na babydědka Hesse nevzpomene při udělování státních vyznamenání. Není asi dost atraktivní, jako třeba bývalý prominentní národní umělec.

O to víc člověka potěší, když přijde uznání ze zahraničí. Důkazem toho je mail, který Ludvík Hess před několika dny obdržel od Kate, vévodkyně z Cambridge, která je velkou příznivkyní babyboxů! Z dopisu si dovolím citovat: „Dear Ludvik ... Vzpomínám na Tebe často. Jak jsme se před dvěma roky seznámili na ambasádě u Sian MacLeod a jak jsi mi ještě ten den předvedl první český babybox v Praze. Jak jsme spolu pak cestovali po českých babyboxech, na večer na břehu Ohře ve městě Kadaň. Nikdy v životě jsem tak romantické chvíle neprožila. Nic o Tobě nevím, i když se často dívám na Tvoje stránky a na www.babybox.cz. Něco pochopím, něčemu nerozumím vůbec. Porozuměla jsem, že dnes už máte 44 babyboxů a bylo do nich odloženo 46 dětí. Velice Ti fandím a gratuluju.“ (http://www.hess.cz/aktuality.php?nr=577)

Proto na závěr ještě jednou:

VELKÝ VINŠ BABYDĚDKOVI LU

Autor: M. K. Pijáček | úterý 31.5.2011 21:46 | karma článku: 16.53 | přečteno: 1220x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 177 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 10.79 | Přečteno: 131 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 236 | Diskuse
Počet článků 284 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2236

Člověk, který má rád lidi. Přesto dokáže, a to velmi často, jiné nadzvedávat ze židle. Nekompromisní zastánce tradičních, tj. křesťanských hodnot. Velmi silný euroskeptik, odpůrce totalitářů pravých i levých. Z hloubi duše nenávidí lidskou hloupost, zejména pokud je spojená s jakýmkoliv druhem moci.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...